• Salla

Hääbaari ja drinkkivinkit


Nykyään juhliin, ja erityisesti häihin, halutaan jonkinlainen wow-efekti, joka tarjoaa vieraille jotain uutta, hienostunutta ja erilaista. Se jokin voi olla esimerkiksi herkkubuffet, erikoinen iltapalatarjoilu - tai drinkkibaari. Aiempi postaus käsitteli karkkibuffettia juhlien ohjelmanumerona ja nyt jatketaan samalla linjalla ja otetaan käsittelyyn baaritarjoilut!

Alkoholitarjoilu mietityttää monia häiden järjestäjiä, niin mitä sitä sitten kannattaisi oikein tarjota niiden perinteisten viinien, boolien ja tölkkijuomien lisäksi? Tässä postauksessa aiheena ovatkin drinkit: mitä drinkkejä kannattaa tarjota häissä ja miten niissä voisi joko pihistää tai panostaa?

Pihistä - helpot ikisuosikit

Seuraavat drinkit ovat hyväksihavaittuja ikisuosikkeja ravintoloiden baaritiskeillä; näitä kannattaa tarjota, sillä ne maistuvat lähes kaikille juhlijoille oluiden ja siidereiden rinnalla. Juomat on lisäksi helppo toteuttaa pienemmälläkin budjetilla: kossu, rommi, jägermeister ja gin voivat hyvin olla hieman halvempaa sorttia ja lantringit löytyvät helposti melkein jokaisesta lähikaupasta.

1) Kossu-vichy. Yksinkertaisuudessaan koskenkorvaa ja vichyä, joko limellä tai ilman.

2) Rommikola. Rommia ja kolaa, yllättäen! Rommi voi olla joko tummaa tai vaaleaa.

3) Jekkukola. Jägermeister maistuu osalle vieraista varmasti sellaisenaankin shottina.

4) Gin & Tonic. Varsinkin vanhempi vierasväki tuntuu suosivan gin & tonicia.

Laatutietoiset voivat halutessaan näihin klassikoihin myös panostaa enemmän, esimerkiksi limen lisääminen kossu-vichyyn saa sen heti näyttämään ja maistumaan paremmalta. Panostit tai pihistit näiden kanssa, kannattaa kokonaisuus miettiä kuntoon, sillä jos ostat kalliimpaa giniä, kannattaa myös tonicin olla laadukkaampaa.

Panosta - hienommat erikoisdrinkit

Entä jos haluaa panostaa hieman enemmän? Tämän listan drinkkeihin tarvitset enemmän tarvikkeita, mutta lopputulos on ehdottomasti sen arvoista! Erilaiset koristeet, kuten lime, sitruuna, sitruunamelissa, minttu tai marjat saavat yksinkertaisenkin drinkin näyttämään hienolta. Ja eikös se hienompi ja juhlavampi ole aina häissä halutumpi vaihtoehto! Juhlapaikoilta harvemmin löytyy jääpalakonetta, mutta vinkkinä kerrottakoon, että esimerkiksi monista pikaruokaravintoloista saa ostaa suurempia määriä jäitä huokeaan hintaan.

Listan drinkit on pyritty valitsemaan niin, että samoja alkoholeja voi käyttää useammassa eri drinkissä. On ikävää ostaa täysiä pulloja alkoholia, joita käytetään vain yhteen drinkkiin, jota mahdollisesti juo vain muutama vieras.

1) Mimosa. Tähän uppoaa kätevästi alkumaljoista jääneet kuohuviinit! Kaiken lisäksi appelsiinimehu on hinnaltaan edullista - joten helppo, halpa ja hyvä drinkki. Sammuttaa mukavasti janon kesähelteellä.

2) Napue Tonic. Suomalainen Napue voitti muutama vuosi sitten maailman parhaimman ginin tittelin, joten vieraat varmasti arvostavat tätä drinkkiä. Napue on hinnaltaan sen verran arvokasta, että sitä ei jokainen raaski tilata

ravintolassa tai ostaa pullollista kotona juotavaksi, joten tällä drinkillä saat takuuvarmasti vieraiden mielenkiinnon! Karpalot ja rosmariini tuovat juomaan vielä lisää näyttävyyttä.

3) Skumppabaari. Taas loistava ja näyttävä mahdollisuus päästä niistä alkuskumpista eroon! Tarjolle voi laittaa erilaisia marjoja, kuten mansikoita, vadelmia ja mustikoita, joilla vieraat voivat boostata juomaansa oman makunsa mukaan. Jos päätät tarjota vieraille skumppabaarin, suosittelen pihistämään kustannuksissa ja keräämään marjat itse kesällä!

4) Aperol Spritz. Varsinkin naisten suosikki kesäisin. Aperol Spritz-drinkkiä varten tarvitset kuohuviiniä, soodaa (jota tarvitset myös mm. kossu-vichyyn) ja Aperolia. Ainoastaan Aperolin joudut siis ostamaan erikseen, mutta lupaan, että tätä menee! Appelsiinilohko koristeeksi, ja lisähifistelijät voivat boostata juomaansa vaikka karpaloilla.

5) Mojito. Tämäkin yksi kesähelteiden suosikki, melkein kaikki mojiton raaka-aineet löytyvät jo valmiiksi ostoslistaltasi tai kotoasi: rommi, sooda, sokeri ja limet. Minttua ei käytetä listan muissa drinkeissä makua tuomassa, mutta se käy upeasti kaikkiin drinkkeihin myös koristeeksi! Miltä kuulostaisi myös mustikka-mojito?

Baarimikko häihin

Lopuksi täytyy vielä mainita, että omien kokemusteni perusteella baarimikon tilaaminen häihin oli erittäin onnistunut valinta! Jos vieraat käyttävät baaria omatoimisesti ja kaatavat juomansa itse, drinkkien alkoholipitoisuus yleensä kasvaa loppuiltaa kohden kun meno alkaa olla rempseämpää. Kaason ja bestmanin tehtäväksi yleensä jää juomien tai boolin riittävyydestä huolehtiminen koko illan ajan, ja näin ollen heidän työmääränsä lisääntyy. Omissa häissäni en tätä halunnut - halusin, että kaasoni ja mieheni bestman saavat mahdollisimman vähän asioita to do -listalleen, jotta he voisivat nauttia illasta itsekin.

Häissämme baarimikon tehtävänä oli siis pitää huoli, että drinkit valmistuivat sutjakkaasti, tölkkijuomia oli kylmässä, booli ei loppunut kesken ja että kaikki meni juomien osalta muutenkin sujuvasti. Lisäksi pitopalvelun lähdettyä pois juhlapaikalta kakkukahvien jälkeen, baarimikko oli ihana apu iltapalan laitossa, kynttilöiden sytyttämisessä ja muissa pienissä tehtävissä.

Tämän vuoksi Juhlavuokraamo Ihana haluaa tarjota myös Sinulle mahdollisuuden ammattilaisen toteuttamaan hienostuneeseen baarikokemukseen! Meiltä voit tilata juhliisi kokeneen baarimikon tekemään drinkkejä ja tarjoamaan vieraillesi juhlavan ja sujuvan iltajuhlan alkoholitarjoiluineen. Yhdessä voimme suunnitella juomalistat teemaanne sopivaksi - halusitte sitten pihistää tai panostaa juomatarjoiluissanne!

#häät #baari #baarimikko

364 views

Hinnat sisältävät alv 24%

juhlavuokraamoihana@gmail.com

90410 Oulu

  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon