• Juhlavuokraamo Ihana

Miten rakentaa toimiva karkkibuffet?


Viime vuosina karkki- tai herkkubuffetista on tullut melkein enemmän sääntö kuin poikkeus hääjuhlien ohjelmanumerona. Karkkibuffet sopii todella hyvin myös muihin juhliin, esimerkiksi lastenjuhlissa karkit ja herkuthan ovat aina varma hitti. Herkut ja ystävät kuuluvat myös tiukasti yhteen, joten mikä olisi ihanampaa kuin  nauttia lempiherkkuja yhdessä ystävien kanssa buffetista ystävänpäivän illanistujaisissa!

Tähän postaukseen kokosimme ohjeita ja apuja herkkubuffetin kasaamiseen ja somistukseen.

Tarjoilut ja herkkujen riittävyys

Karkkeja ja herkkuja kannattaa varata buffettiin reilulla kädellä, jotta kukaan vieraista ei jäisi ilman. Karkkien riittävyyden laskemiseen vaikuttaa vieraiden mieltymysten lisäksi muu tarjoilu. Tarjoillaanko pelkkää karkkia vai onko tarjolla myös monensorttisia kakkuja, leivonnaisia ja muuta makeaa? Karkkien kokonaismäärä vierasta kohden olisi hyvä olla noin 100-200g. On hyvä huomioida myös, että erilaiset karkit painavat eri verran, esimerkiksi vaahtokarkkeja mahtuu 200 grammaan melkoinen kasa! Monipuolisen buffetin rakentaa noin 5-10 erilaisella tarjottavalla.

Buffetin herkkuvalikoiman voi koota omien ja vieraiden mieltymyksen mukaan, vain mielikuvitus on rajana mitä herkkubuffetissaan haluaa tarjota! Tarjolle voi laittaa pelkästään karkkeja, jos on makean ystävä, mutta jos kaipaa suolaista joukkoon, ovat esimerkiksi sipsit ja popcornit hyvä lisä valikoimaan.

Usein buffet on katettu johonkin sivupöydälle, josta vieraat

saavat itse omaan tahtiinsa käydä kokoamassa syötävää esimerkiksi pieniin paperipusseihin tai pahvisiin kulhoihin. Kuvissa näkyvät kauniit karkkikipot ja popparikupit myy Somianan verkkokauppa - ja pian myös Somiana-shop Oulun keskustassa!

Buffetin somistus

Jos juhlissa on jokin väriteema valittuna, voi buffettiin valita karkit myös väriteeman mukaisesti. Esimerkiksi babyshower-juhlissa voi suloisesti näyttää tulevan lapsen sukupuolen tarjoilemalla vain vaaleanpunaisia tai sinisiä karkkeja.

Nostamalla tarjoiluastiat eri tasoille tai käyttämällä selkeästi erikokoisia tarjoiluastioita saa kivasti kaikki herkut esille. Maalaisromanttiseen somistukseen sopivat tasoiksi kauniit puiset laatikot tai puukiekot. Korokkeet voi myös peittää pöytäliinalla, jos ei löydä tyyliin sopivia katseenkestäviä tasoja.

Somistukseksi voi askarrella viirin, joka ilmoittaa vieraille mikä tämä hauskannäköinen herkkupöytä oikein on. Viirin kanssa seinälle voi ripustaa koristevalot tuomaan tunnelmaa ja tekemään tarjoilupöydästä houkuttelevan näköisen. Myös liitutauluja tai tavallisia taulukehyksiä käytetään paljon herkkubuffettia somistamassa.

Kulhot ja ottimet buffettiin

Herkkubuffettiin kannattaa laittaa jonkinlaiset ottimet hygienia-syistä. Kauhat ja ottimet voivat nekin olla teeman mukaiset! Toki ottimiksi käyvät oikein hyvin myös ruokalusikat. 

Ihanan vuokraamolta löytyy buffettiin setti tarjoiluastioita ja ottimia sekä kauhoja. Setin hinta on 30 euroa/4 päivää. Jos tuntuu että setti on liian pieni juhlaasi, lisäastioiksi sopivat esimerkiksi kuutiomaljakot.

(Pallomaljakoita emme suosittele käytettäväksi buffetissa, koska ovat ohuempaa lasia ja rikkoutuvat herkemmin,)

Mitkä on sun parhaat vinkit herkkubuffetin toteutukseen?

#karkkibuffet #herkkubuffet #juhlatarjoilu #jälkiruoka #häät #lastenjuhlat #babyshower

Hinnat sisältävät alv 24%

juhlavuokraamoihana@gmail.com

90410 Oulu

  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon